Att tänka på - Lövgrens Fastigheter AB
16050
page-template-default,page,page-id-16050,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Att tänka på

Vår målsättning är att alla hyresgäster ska trivas i våra fastigheter. Det är därför viktigt att man tar hänsyn till sina grannar.

 

Nedan finns några trivselregler som får oss alla att trivas lite bättre om de följs. De flesta reglerna handlar om sunt förnuft men det finns även paragrafer i lagboken som kan vara bra att läsa.

 

Håll Ordning
Håll ordning utomhus i ditt bostadsområde, i källare och övriga gemensamma utrymmen.

 

Förhindra inbrott
Hjälp till att förhindra inbrott. Ställ aldrig upp entrédörrar, lås alltid källardörrar och var uppmärksam på obekanta människor i din fastighet.

 

Musik, Radio och TV
Låt din musik, radio och TV vara underhållning för dig och inte dina grannar. Mellan klockan 22.00 och 06.00 får du inte spela alltför högt. Ska du ha fest kan det vara bra att informera dina grannar om det i god tid. Gör ett trevligt besök eller sätt upp en lapp. Glöm heller inte att det är du som hyresgäst som ansvarar för dina gästers uppträdande.

 

Tvättstugan
Lämna tvättstuga och torkrum som du själv vill finna dem. Följ tvättanvisningarna och ordningsreglerna noga. Tänk miljömässigt när du tvättar och använd inte mer tvättmedel än nödvändigt. Då sparar du dessutom pengar. Tänk på att lämna ditt husdjur hemma då många kan vara allergiska.

 

Rökning
Respektera vårt rökförbud i alla gemensamma utrymmen, såsom trappuppgångar, tvättstugor och källare. Det är många som besväras av passiv rökning, särskilt små barn.

 

Sopor och tidningar m.m.
Lämna dina sopor väl inslagna i våra sopkärl. Kasta ej kartonger m.m. i sopkärlen, de är till för hushållssopor. Glas, tidningar, förpackningar och papper lämnar du till återvinning eller i respektive kärl om fastigheten har källsortering.

 

Husdjur
Som katt- och hundägare bör du ta ditt ansvar. Då det finns människor som är allergiska eller rädda bör du inte låta djuren springa lösa i bostadsområdet .

Tänk även på att det är förbjudet att rasta hunden i våra trädgårdar.

 

Släck lampor
Släck efter dig i gemensamma utrymmen – för att spara energi och miljö.

 

Balkongen
Skaka inte kläder, mattor och dylikt genom ditt fönster eller från din balkong. Sätt balkonglådor och dylikt på balkongräckets insida. Grilla inte på balkongen. Det kan vara mycket lockande under varma sommarkvällar, men grillning på balkong är faktiskt inte tillåtet – på grund av brandrisken och oset.

 

Parabolantenner
Normalt sett tillåter vi inte uppsättning av parabolantenner på våra fastigheter. Ta kontakt med oss om du har några frågor kring detta.

 

Du kan också hjälpa till att värna om vår gemensamma miljö genom att t.ex:

1. Frosta av frysen ofta och ställ in rätt temperatur så drar den mindre el.

2. Utnyttja eftervärmen på spisen och ugnen då Du lagar mat.

3. Släck ljuset i rum där ingen vistas. Stäng av TV:n med huvudströmbrytaren.

4. Gör rent ventilationsdonen i lägenheten regelbundet.

5. Ring våra fastighetsskötare på telefontiderna om läckande kranar och wc-stolar omgående.

6. Vädra kort men intensivt så behålls värmen.

7. Använd miljömärkta tvätt- disk- och rengöringsmedel.

8. Gå till närmaste återvinningsstation med tidningar, batterier och förpackningar. Utnyttja möjligheten till återanvändning genom att köpa refillförpackningar.